Projects

  • C2C_3-images-coach.jpg

    Keeping Cornell on the Move


    The Campus-to-Campus (C2C) executive motorcoach service was established in 2004 using repurposed buses operated by a third-party carrier. What began as a simple operation to connect the Ithaca main campus with Weill Cornell Medicine and the Cornell Club has grown to be a integral part of the Cornell experience. Service has grown from sixteen trips a week to the current... Full Description

  • This project includes a full renovation/remodel of the existing 4,000 SF Ballroom, which includes the 2,250 SF pre-function area as well as finishes along the connection corridor from the main lobby of approximately 1,000 SF.

    Significant elements of the work will include but are not limited to:

    • Installation of new aluminum storefront windows in new openings facing East Avenue
    • Installation a new acoustical plaster ceiling system
    • Installation of new wall covering and carpet
    • Upgrades to the electrical and AV systems
    • Providing all... Full Description
    Location:
    Statler Ballroom
    Type:
    Renovation
    CU PM:
    Davies Orinda
    CU CM:
    Tami Norman
    Architect:
    Richard McElhiney Architects
    Contractor:
    Streeter Associates
  • utilities map and infrared map of the vet school

    A drone flew over the Cornell campus this month. By using infrared cameras, it spots steam leaks that are not otherwise visible, giving the Cornell utilities staff time to repair or replace them in a more timely fashion.  The photo shows two problem spots by the Vet Med Center and the East Campus Research Facility from an earlier flyover this year.

    Location:
    Infrared flyover of the vet school
    Unit Rep:
    Frank Perry
  • Cornell RH Rendering

    Create meeting spaces, research (maker) labs and new home for CIS undergraduate programs relocated from Gates Hall.

     

    RH Rendering

     

    Location:
    Rhodes Hall
    Project Size:
    $2.2M
    Customer:
    CIS
    CU PM:
    Ram Venkat
    CU CM:
    Pat Conrad
    Architect:
    Atkin Olshin Schade
  • Peterson Green Parking Lot Interpretive Sign

    At first glance, this parking lot may look like any other, but there are hidden processes beneath the surface. Porous asphalt and the bioswale in the center of the parking lot allow stormwater to drain into the soil beneath the pavement.  The Peterson Parking Lot was designed to slow and store stormwater, while filtering pollutants, watering the bioswale, and recharging groundwater.

    Peterson Parking Lot Aerial View

    ... Full Description

    Location:
    Botanic Gardens Nevin Welcome Center Parking Lot